Renovera taket

Dags att byta tak?

Välkommen till Monier! Här hittar du nyttig information om du själv ska byta tak eller står inför en takrenovering. Om du inte vill lägga taket själv, kan vi tipsa om vårt nätverk av professionella takläggare, Monier Takpartners, som kan hjälpa dig från planering till färdiglagt tak. Och oavsett takfråga är du alltid välkommen att kontakta oss på takinfo@monier.com eller 08-555 660 60.

TAKET ÄR EN HELHET

Kloka husägare tänker på taket först. Eftersom husägare oftast byter tak bara en gång under sin livstid, är det smart att takbytet blir ordentligt gjort. Vi på Monier tänker på helheten. Ett tak blir aldrig starkare än sin svagaste punkt. Därför har vi lagt ner mycket arbete och forskning på produkter för takets olika delar. Varje takpanna och -komponent är utformad och testad inte bara för att på bästa sätt klara sin specifika funktion, utan också för att fungera ihop med anslutande komponenter och taket som helhet.

VATTENTÄT GARANTI

Det enklaste sättet att få ett tak med lång hållbarhet och garanterad funktion är ett begära ett taksystem från Monier. Principen är enkel:  använd komponenterna  som finns listade och skapa ett taksystem och du får en vattentät garanti. Vår 15-åriga funktionsgaranti är marknadens mest omfattande garanti och den ger dig långt större trygghet än alla andra garantier på separata komponenter på den svenska marknaden. Om så behövs byter vi ut hela taket utan extra kostnad, så säkra är vi på våra produkter och taksystem.

BETONG ELLER TEGEL - VAD SKA JAG VÄLJA?

Vad vill ditt hus ha för tak? Hos oss kan du välja mellan tegel och betong i flera färger och utföranden. Kanske passar ett traditionellt tegeltak från Vittinge bäst? Eller vill du ge huset ett modernt utseende med Minster, en elegant betongpanna som vunnit ett designpris? Eller Jönåker Polar med en värmereflekterande yta som ger ett behagligare inomhusklimat sommartid? 

Det finns med andra ord många anledningar att titta igenom hela vårt produktutbud innan du slutgiltigt bestämmer dig för ditt nya tak.