Uggletrenden kliver upp på taket

Smycka ditt tak med ett annorlunda konstverk

Takuggla

Nu flyttar trenden med ugglan upp på taket när MONIER introducerar en rad annorlunda taktillbehör. Den charmiga ugglan, som vi också sett i smycken, kläder och inredningsdetaljer, står för klokhet och trygghet och förgyller inte bara taket rent estetiskt utan skyddar även hustaket från andra djur. Förutom ugglan kan man välja en sömngångare eller katt för att ge huset en personlig prägel.

Ugglor på kläder, ugglesmycken, ugglan på koppar, inredningsdetaljer och tapeter; snygga ugglan har under senaste året verkligen synts överallt. Nu är det dags att låta den flytta utomhus och upp på svenska taken.

” Det är inga ugglor i mossen, utan ugglor på taket det ska vara nu enligt den senaste trenden”, säger Helena Olin, marknadschef för Monier i Norden och Baltikum. ”Ugglan symboliserar klokhet och trygghet vilket passar utmärkt då den också skyddar huset från andra djur, exempelvis andra fåglar från att häcka på taknocken”.

MONIERs takuggla, som är helt i keramik är ca 50cm hög, fästes med hjälp av ett lim på taknocken. Där står den sedan emot väder och vind med sin kloka uppsyn.

Andra personliga taktillbehör som nu lanseras är sömngångaren; en charmig person som med nattsärk går i sömnen och en lekande katt . Prydnadsfigurer för olika smak och tycke som passar likväl som pricken över i på nybyggda tak,  efter renovering eller på redan befintligt lagda tak.

För mer information, kontakta Moniers kundtjänst.

Takuggla
Takkatt
Sömngångare på taket