RedDot Design Award till takpanna

Minster favorit bland arkitekter

Moderna takpannan Minster från Monier kammade hem åtråvärda designutmärkelsen RedDot Design Award. Nu landar stilrena designpannan i Sverige och finns utställd för allmänheten med installationen ’En designad takpanna till kaffepannan’ på prisvinnande kafé Esaias i Stockholm. Som del av installationen bjuds speciellt inbjudna arkitekter på Chemexkaffe under juni och juli.


 ”Innovation och design har alltid varit genomgående element i vår takpanneproduktion där kvalitet kombinerats med estetik”, säger Helena Olin marknadschef för Monier Roofing, Norden och Baltikum. ”Prestigeutmärkelsen RedDot Design Award är ett kvitto på att vår innovation även uppmärksammas internationellt för en kvalitetspanna som vi haft i Sverige i över 15 år och som nu finns utställd för allmänheten i installationen ’ En designad takpanna till kaffepannan” på kafé Esaias i Stockholm”.

Minster favorit bland arkitekter

Minster är takpannan som fått internationella designutmärkelsen RedDot Design Award 2010. Produkter för hushåll, bostad, sport och fritid som uppfyllt krav på utsökt designkvalitet och excellenta arbeten, har sedan 1955 varje år fått den eftertraktade utmärkelsen av en sakkunnig jury.

Det prisvinnande receptet visade sig vara Moniers släta och moderna betongpanna, Minster, som passar utmärkt som designelement vid nybyggnation eller renovering. Kvalitetsbetongen ger pannan en extra lång livslängd som tål svenska hårda klimat samtidigt som designen ger taket en stilrent utseende, något Svenska hus fått ta del av under de 15 år pannan funnits här.


Minster-Installation på Kafé Esaias

För att ytterligare fira Minsters designutmärkelse bjuder Monier Sverige in allmänheten att beskåda takpannan i den annorlunda installationen ” En designad takpanna till kaffepannan” på Kafé Esaias i Stockholm. Ett kafé som blivit utnämnd till en av de bästa kaffebarerna i världen av stora internationella matbloggen ’A Life worth Eating’ och som också brygger sitt prisbelönta kaffe i Chemexpanna. En kaffepanna som finns utställd på MoMA och har röstats fram som en av de 100 främsta uppfinningarna genom tiderna, är i sig en upplevelse. Kaffebönan får skjuts genom speciell bryggteknik och smakexplosionen når nya höjder, precis som designerpannan Minster ger extra pricken över i:et till husfasaden. Som en extra del av installationen bjuds speciellt inbjudna arkitekter på en kopp färskbryggt prisbelönt Chemexkaffe.


 ”Minster har blivit favorit bland arkitekter och alla andra som är designintresserade. Nu hoppas vi självklart att fler upptäcker den prisvinnande nygamla pannan och de som har möjlighet kan gå förbi Kafé Esaias och se den live”, avslutar Helena Olin, Monier.
 
För mer information, högupplösta bilder samt intervjuer kontakta:
Petra Wahledow,0702-575550, petra.wahledow@monier.com