TAKET I FOKUS
Nr 1/2009

Bästa kund,

Nytt år, nya tag och ett nytt nyhetsbrev. Att vi på Monier nu kommer ut med en kundtidning är bara en av de många nyheter som vi kommer att bjuda på i år.

Först och främst vill jag tacka för 2008 som bjöd på många berg- och dalbanor men som till slut landade i ett ganska bra år för svenska takmarknaden. Det gungar fortfarande rejält runt omkring oss men vi på Monier håller stadigt i nocken och ser ändå med tillförsikt på framtiden.

En av anledningarna till att vi gör det, är beskedet som kom i december med möjligheten till ROT-avdrag. Det är naturligtvis positivt för oss som säljer tak, eftersom den stora kostnaden för kunderna är just läggningen av taket och inte materialet.

En annan stor nyhet i år som vi tror starkt på är MPS, Monier Project Support som hjälper fastighetsägare, arkitekter, byggherrar med flera att hålla ihop hela takprojektet. Mer om det kan du läsa i artikeln ”Om du vill, så är vi med hela vägen”.

På produktsidan introducerar vi ett nytt platt taktegel som heter Turmalin. Även om det säkert för tur med sig så kommer egentligen namnet från något helt annat. Turmalin är nämligen namnet på en ädelsten som skiftar i sju färger. Vårt platta taktegel finns i lika många färger och du kan förstås läsa mer om Turmalins andra fina egenskaper i det här nyhetsbrevet.

Vi tar en titt på det fantastiska slottet Amalienborg som stoltserar med äkta handgjorda tegelpannor från Monier. Och så har vi följt Fredrik Heijel, som är vår Key Account Manager, en dag på jobbet.

Jag hoppas att det här nyhetsbrevet ska komma till glädje för dig som jobbar med tak. Vi kommer att skicka det till dig flera gånger under året och det kommer att vara fyllt med produktinformation, tekniska lösningar, spännande exempel på tak, intervjuer och mycket, mycket annat som sätter taket i fokus!

God läsning önskar,

Håkan Wanselius, Säljchef Sverige

NYHET! Turmalin – ett falsat och modernt taktegel

Nu är det dags att lägga ett nytt namn på minnet - Turmalin är namnet på den nya ”oslipade ädelstenen” från Monier. Ett modernt falsat taktegel som är helt platt och rektangulärt i sitt formspråk. En enkel och stilren design som passar dagens minimalistiska byggnadsstil som kännetecknas av rena linjer och ytor utan för många utsvävningar.

Läs mer 
Hollander – nya kulörer på paletten

Vi utökar nu Hollandersortimentet med två nya spännande kulörer, engoberad brun och glaserad mattsvart, så nu finns det 6 olika kulörer och ytor att välja mellan.

Läs mer 
U-formad byggnad med Vittinge på taket

Hur lägger man tak på ett u-format hus? Det vet Ellfolk Bygg i Eskilstuna.  De fick uppdraget att byta tak på lokverkstaden i Eskilstuna. Huset byggdes runt 1900-talets början och är nu K-märkt. Efter 100 år som industrilokal var det dags att byta taket och eftersom det är K-märkt duger inget annat än tegelpannor, och då är Vittinge det naturliga valet.

Läs mer 
Kronan på verket

Den del av det danska kungliga slottet Amalienborg i Köpenhamn som kallas Frederik den VIII’s Palats, genomgår en omfattande renovering både invändigt och utvändigt. Taket är en del av renoveringen och takpannorna som är noga utvalda är tillverkade för hand på Moniers fabrik i Volstrup, Danmark.

Läs mer 
"King of Roofs 2009" avgjord - Sveriges bästa takläggare är Svenska Takbeläggningar

”Se ett tak en gång, sedan aldrig mer”, är vårt vinnande motto, säger Jan-Erik Olsson från Svenska Takbeläggningar, som korats till Sveriges bästa takläggare i MONIERs årliga tävling för yrkesskickliga och seriösa hantverkare. I mitten av maj tävlar det svenska bidraget, ett 1700-talstak, vidare om den nordeuropeiska titeln ’North European Roofer of the year 2009’ i takläggarnas egen ”schlagerfinal”.

Läs mer 
En vanlig dag på kontoret

Välkommen in i kontoret, säger Fredrik Heijel, Key Account Manager B2B (Business to Business). Det är en gråkall tisdagsmorgon i februari, kontoret är egentligen Fredriks bil. Vi är på väg till Veddige, i närheten av Varberg, där Deromegruppens huvudkontor ligger. Vi ska träffa Johan Eriksson, Deromes produktchef för byggmaterial.

Läs mer 
Om du vill, så är vi med hela vägen

Som arkitekt, entreprenör och hantverkare kan man faktiskt inte vara expert på allt. Det gäller att känna till källorna där man kan hitta nödvändig hjälp, expertis och backup när uppdragen kommer. Det är allt detta som Monier Projekt Support handlar om. Vi stöder alla involverade parter i arbetet med att planera, genomföra och förvalta större byggen med Moniers systematiska rådgivning i 4 steg:

Läs mer 
Notiser

Clein Johansson Ullenvik ny VD för MONIER

Ny kvalitetschef

50 år i Jönåker

MONIER England satsar på solsystem

Läs mer 
Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet längre, klicka här. För att avregistrera dig.

Ifall du inte kan läsa det här nyhetsbrevet, var god och klicka här..