TAKET I FOKUS NR5
2009
HÖGTRYCK PÅ TAKFRONTEN

Såväl på marknaden som på fabrikerna

Det är fortfarande bra fart på renoveringsmarknaden, mycket tack vare ROT-avdraget som ger extra tryck i försäljningen. Tyvärr så har vi inte riktigt kunnat producera takpannor i den takt som marknaden efterfrågar. Vi ber om ursäkt för att vi inte lyckas ge er den service som ni ska kunna räkna med från oss på Monier.

De åtgärder vi nu har vidtagit för att kunna leverera i tid är bland annat:

  • 20 % ökad produktionskapacitet i Vittinge, med produktion 7 dagar i veckan.
  • 20 % ökad produktionskapacitet i Jönåker, där vi går från 2 skift till 3 skift.

Vi har också fått bra respons från våra kunder när det gäller det nya transportupplägget med DHL som kommer att ge er en bättre och snabbare leveransservice. Vi kan inte annat än se att 2010 kommer att bli ett mycket bra år för alla!

Renoveringar är som sagt hett just nu. Du missade väl inte att Monier medverkade i renoveringsprogrammet Arga snickaren på Kanal 5 den 9 december kl. 20.00? Se programmet på http://www.kanal5play.se

Missa inte heller att läsa alla intressanta artiklar i detta nummer av nyhetsbrevet, bland annat den om olika taktyper där du får veta mer om skillnaden mellan lertegel och betongpannor. Lagom till Nobelfesten berättar vi också att nytt handslaget Moniertegel ligger på Stadshuset i Stockholm. Vi vill också slå oss på bröstet och berätta att Monier vann, kanske inte Nobelpris,  men ”Bäst i test” i Finland!

Sist men inte mins vill vi på Monier önska alla er som har Taket i Fokus en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT TAKÅR!

Glöm inte att skotta åt Tomten på taket!

Håkan Wanselius, Sales Director Nordic & Baltic

Specialtillverkat taktegel på Stadshuset

Stadhuset har under flera års tid renoverats och här har taket varit en viktig del. Moniers fabrik i Volstrup, Danmark, har specialtillverkat ett handstruket taktegel, allt enligt gammal tradition och metod, som sedan CC Plåtslageri har hjälpt till att lägga på Stadshusets tak.

Läs mer 
Monier i Arga Snickaren på Kanal 5

Du missade väl inte att Monier var med i Arga Snickaren igår (den 9:e december) på Kanal 5? Arga Snickaren är ett inredningsprogram som hjälper (och skäller på) familjer som inte klarar av att renovera sitt hem. I detta avsnitt var det en familj i Stureby, i södra Stockholm som behövde hjälp med taket.

Läs mer 
Från Egyptierna till Efterkrigstiden

Taktegel har funnits i Sverige sen 1100-talet, medan betongpannor slog igenom först 800 år senare. Här fortsätter vår artikelserie om olika typer av tak med historien om betongpannor respektive taktegel.

Läs mer 
Bevisat: Monier bättre än Benders

Ett oberoende test utfört av finska statens forskningslaboratorium visade att Moniers betongpanna Ormax är bättre än Benders Palema. Moniers panna fick högst betyg och fyra av fem möjliga stjärnor.

Läs mer 
Nytt på takfronten
  • Ny anpassad ventilationshuv
  • Ståle Njåtun ny International Key Account
  • Reklamationer
Läs mer 
Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet längre, klicka här. För att avregistrera dig.

Ifall du inte kan läsa det här nyhetsbrevet, var god och klicka här..