TAKET I FOKUS NR4
2009
Ingen fara på taket

I somras hände det mycket på Monier, bland annat har vi tillsammans med er visat att det går att kompensera nedgången i nybyggnation med renoveringsandelar. Dessutom har vi fått nya ägare; ett antal internationella banker äger nu Monier och har säkrat koncernens finansiella framtid. Vi är förstås glada för det och ser på framtiden med tillförsikt.

Vittingepannan fortsätter att sälja som aldrig förr och fabriken, som ligger utanför Sala i Uppland, går för högtryck. Vittinge är ett gammalt traditionellt tak, men inte riktigt lika gammalt som stråtak. I det här numret startar vi en liten artikelserie om olika typer av tak och vi börjar från början, med vass- och halmtak.

Vi fortsätter också att trycka på vikten av att tänka på säkerheten genom att skriva om vad man bör tänka på när man har sin arbetsplats uppe på taket. Du kan också läsa om nya underlagstaket Veltitech.

Solen kommer att fortsätta lysa ett bra tag till och vår prognos är att hösten inte infinner sig i takbranchen än på länge. Det är  fortfarande högsäsong och kanske kommer ni som har Taket i fokus att sälja eller lägga ett tak som platsar att kvala i vår tävling King of Roofs? Det är väl värt ett försök!

Trevlig läsning!

Håkan Wanselius, Sales Director Nordic & Baltic

Är du säker på taket?

Monier Roofing sätter alltid hälsa och säkerhet först! Vi är måna om att vår personal i fabriker, på kontor och ute på vägarna har hög säkerhetsmedvetenhet. Men vi är också måna om att våra partners och kunder känner till de lagar och regler som gäller. Ansvar, fallrisk, kapning av pannor och ergonomi är viktiga områden att beakta för säkert takarbete.

Läs mer 
Strålande vackert med stråtak!

Visst är det vackert? Gamla skånelängor med stråtak, det är som taget ur en gammal svensk journalfilm. Faktum är att det fortfarande läggs stråtak av vass eller halm. Först ut i vår artikelserie om olika typer av tak material och stilar är; stråtak.

Läs mer 
Produktnyhet: Veltitech

Trött på att slita bort gammal kladdig tjärpapp? Nu slipper du det. Höstens produktnyhet: Veltitech, är ett vind och vattentätt underlagstak, framtaget för renovering. Veltitech monteras ovanpå befintlig underlagspapp, så nu blir det ännu enklare att lägga om taket.

Läs mer 
Nytt på takfronten
  • NY SÄLJARE I VÄST - Tomas Bäckström
  • KING OF ROOFS - Vem blir Sveriges bästa takläggare?
  • PARTNER CLUB RESA TILL AALBORG/VOLSTRUP
  • UTBILDNINGSBEHOV? Välkommen på Moniers Takskola
Läs mer 
Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet längre, klicka här. För att avregistrera dig.

Ifall du inte kan läsa det här nyhetsbrevet, var god och klicka här..