TAKET I FOKUS NR 5 2010
Taket – Husets femte fasad

Taket är i fokus i år, till glädje för oss och er! Vi ser gärna att vädrets makter är med oss långt in på hösten så att våra kunder hinner byta sina tak enligt plan. Produktionen av tegel, betong och tillbehör går bra, så givetvis skall vi spurta allt vad vi kan året ut.

Det vi ser är ett starkt renoveringsbehov ute i marknaden både när det gäller privatbostäder och bostadsrättsföreningar. Glädjande är även att nyproduktion ser ut att komma igång nästa år, i och med detta så kommer även ett ökat fokus på energieffektiva lösningar. Detta påverkar givetvis även byggtekniken när det gäller tak. Nästa steg i energiutvecklingen är att titta på taket och dess konstruktion. Mer om hur vi förbereder oss för det kan du läsa om i detta nummer av Taket i Fokus där vi bland annat  presenterar innovation inom Monier.

Läs också om nya Minster och om vem som vann årets omgång  av Monier Golf Open på Jönåkers golfbana.

Trevlig läsning,

Mats Söderkvist och Fredrik Heijel
Sales team managers, Monier Sverige

Nu rustar vi för innovation

Som du kunnat läsa tidigare i Taket i Fokus satsar Monier på nya affärsområden som solenergi och isolering. Kundernas krav och samhällets lagar och förväntningar är höga på att vi som leverantör av byggmaterial ska bidra till lägre energiåtgång säväl vid framställandet av materialen som vid användning. Detta innebär också personalförändringar inom Monier.

Läs mer 
Ny bättre Minster i fler färger

Nu lanseras nya Minster, den moderna platta betongpannan, med en bättre ytbehandling och i sex olika färger.

Läs mer 
Monier Golf Open

Vinnare i årets golftävling på Jönåkers golfbana blev Viktor Helgesson från Pallservice Renova. På programmet stod, förutom golf, en rundvandring i Jönåkerfabriken och gemensam middag.

Läs mer 
Monier sponsrar Friggebodar

Förstaårseleverna på byggingenjörsprogrammet i Halmstad bygger friggebodar med Moniers takpannor. Friggebodarna auktioneras ut och för pengarna anordnar studenterna en temadag.

Läs mer 
Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet längre, klicka här. För att avregistrera dig.

Ifall du inte kan läsa det här nyhetsbrevet, var god och klicka här..