TAKET I FOKUS 3
2009
Sommar, sol och högsäsong för tak!

Maj månad inledde högsäsongen på bästa sätt. Försäljningen gick väldigt bra och vi tackar så klart alla som har bidragit. Särskilt roligt är det med det uppsving som Vittingepannan har fått, aldrig förr har det klassiska takteglet varit så efterfrågat. Detta kan vi naturligtvis fundera över, men utan någon vidare analys så beror det förstås på att Vittinge är en traditionell takpanna av mycket hög kvalitet. Att det just nu är väldigt inne med naturliga material och miljötänkande hjälper självklart till.

Lika viktigt som det är att tänka på miljön, är det att tänka på säkerhet. Boverkets nya regler för säkrare tak börjar gälla den 1 juli. I det här nyhetsbrevet får du en sammanfattning av reglerna samt information om var du kan få veta mer.

Dessutom innehåller nyhetsbrev nummer tre också information om Moniers underlagstak Divoroll Top RU samt lite inspiration i en artikel om ett danskt hus där man använt takpannor på ett helt nytt sätt.

Jag hoppas att resten av sommaren, och året, fortsätter lika positivt som maj. Trevlig läsning och en riktigt skön semester till alla som har Taket i fokus!

Håkan Wanselius, Sales Director Nordic & Baltic

Fantastiskt Underlagstak

Hellre två 16-kilos rullar Divoroll än 250 kilo olja på taket; ergonomiskt, ekonomiskt och sunt förnuft!  Divoroll täcker hela funktionsbehovet för dig som arbetar med underlagstak och du sparar 15 timmars arbete!

Läs mer 
Igloo med betongpannor

Föreställ dig ett hus med bara takpannor på hela fasaden, från topp till tå, från nock till mark! Den kanadensiska arkitekten Ron Bader ritar och bygger hus helt klädda i takpannor från Monier. Husen finns i Danmark, men är anpassade till skandinavisk arkitektur och skulle passa, varför inte i Småland, Dalarna eller Skåne?

Läs mer 
Nya regler från Boverket

Från och med den 1 juli gäller Boverkets nya regler om taksäkerhet. Helt nytt är bland annat kravet på skyddsanordningar mot fallande is och snö ovanför entréer. I Moniers takskola ingår alltid nya lagar och regler som gäller för säkra tak.

Läs mer 
Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet längre, klicka här. För att avregistrera dig.

Ifall du inte kan läsa det här nyhetsbrevet, var god och klicka här..