TAKET I FOKUS 2
2009
Ledare

TACK!

Ett stort tack till alla er som mailat och ringt efter premiären på vårt nyhetsbrev Taket i fokus. Det känns mycket uppmuntrande att vi fick så positiva reaktioner. Vi hoppas att nummer två ska vara lika inspirerande.

Det är också glädjande att se att säsongen kommit igång och att ROT-avdraget börjat få genomslag. Reglerna för ROT-avdraget är nu klara och på vår hemsida står det mer om vad som gäller.

Det blev storslam för de nordiska länderna i helgen. Danmark tog hem segern i North European Roofer of the Year 2009 och i samma tävling fick det svenska bidraget från Svenska Takbeläggningar ett hedersomnämnande. Grattis till alla! Du kan förstås läsa mer om tävlingen i detta nummer av Taket i fokus!

Trevlig läsning, önskar

Håkan Wanselius, Sales Director Nordic & Baltic

Turmalin - Första huset på plats

Nu har det första Turmalintaket i Sverige lagts. Det grå, släta takteglet ligger på ett hus i Nyköping och husägaren är väldigt nöjd med valet av Turmalin. Även takläggaren är nöjd, både med läggningen och resultatet.
- Jag tycker att det blev mycket bra och pannorna var lätta att lägga, säger Roger Uhrberg på LB-hus i Linköping.

Läs mer 
North European Roofer of the year

Alla vinnare i King of Roofs 2008 från Moniers sju nordiska och baltiska länder fick i år en resa till Glasgow 15-17 maj. Förutom det unika tillfället att få träffa takläggare från andra länder och utbyta erfarenheter så fick vinnarna se Glasgows sevärdheter och gå på en skotsk byggmässa.

Läs mer 
Gå takskola - bli auktoriserad takläggare

Takskolan riktar sig till alla som vill lära sig mer om nya lagar och regler för tak, nya produkter, takets historia, takteori, problemlösningar och mycket mycket annat. Inför taksäsongen 2009 har över 200 personer, både takläggare och återförsäljare, gått Moniers Takskola.

Eleverna kommer från hela Sverige till Jönåker där tvådagarsutbildningen börjar med en rundtur i fabriken. Många som jobbat med tak i flera, flera år har aldrig sett hur pannorna blir till.

Läs mer 
Välkomen till kundtjänst

Göran Legerius svarar i telefonen på distrikt väst på Moniers kundtjänst som sitter i ett kontorslandskap i ett hus intill fabriksområdet i Jönåker. Bakom Göran sitter Kinga Gerber och framför sitter Gunilla Andersson, alla pratar i telefon och det ringer ordentligt trots att det är fredag eftermiddag. Annars brukar den här tiden i veckan vara lite lugnare, till skillnad från måndag morgon då alla ringer in ordrar de fått under helgen.

Läs mer 
Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet längre, klicka här. För att avregistrera dig.

Ifall du inte kan läsa det här nyhetsbrevet, var god och klicka här..